Pilates

«Etter ti ganger vil du merke stor forskjell, etter 20 ganger vil du se stor forskjell og etter 30 ganger har du fått en ny kropp.» Kanskje du også skal prøve pilates? 
Sitatet over tilhører grunnleggeren av pilatesmetoden, tyskeren Joseph Pilates. For rundt hundre år siden utformet han treningsprinsipper som i dag blir etterlevd over hele verden.

Pilates er en form for styrketrening med hovedmål å styrke de skjelettnære musklene. Treningen passer alle, uavhengig av alder, form og livssituasjon. Øvelsene utføres på matte eller i apparat. Utstyr som ball, strikk, manualer og magic circle brukes gjerne i forbindelse med matteøvelsene.

- Pilates har vist seg å ha svært gode effekter
- Du får en sterkere og mykere kropp
- Du får en bedre kroppsholdning
- Du får en strammere og flatere mage
- Du får bedre kontroll over kroppen, mer kroppsbevisst

Du får større overskudd og mer energi i hverdagen
Du forebygger muskel- og skjelettplager
Hvordan du bruker pusten er et sentralt element i pilates. Du jobber bevisst og presist med hver bevegelse, og du beveger deg med pusten. Alle bevegelsene starter i mageregionen, som brukes aktivt under hele treningen. I samtlige øvelser strekker og styrker du kroppen.

Det trengs veiledning og korrigering fra instruktør for å sikre den nødvendige kvaliteten og riktige presisjonen på øvelsene.

Øvelsene krever din fulle og hele konsentrasjon for at du skal få maksimalt utbytte av dem. I pilates vektlegges kvalitet fremfor kvantitet, det er ikke øvelsene i seg selv som nødvendigvis er så spesielle, men måten du utfører dem på.

Du bør trene regelmessig. Erfaring tilsier at én gang i uken gir bra effekt, men, trener du to eller tre ganger, kommer også resultatene raskere.

Fysioterapeut og psykomotoriker Åsta Knutsen har pilatesgrupper ved forespørsel

Adresse

Barnas Fysioterapisenter og Turbo
Solheimsgaten 9
5058 Bergen

Kontakt informasjon

E-post: post@bfsnett.no
Telefon: 55 32 05 10

Donasjoner / Gaver

Stiftelsen Barnas Fysioterapisenter er en allmenn stiftelse som ikke driver økonomisk næringsvirksomhet, og ikke har som formål å drive med overskudd. Eventuelle overskudd benyttes til Stiftelsens formål. Les mer

 
Back to top